proeft

‘Carin, ik ga een amuse maken met geitenkaas en abrikoos. Welke wijn moet daarbij? ‘

Wie proeft, die weet. Dat is mijn motto. En dat wil ik graag verspreiden. Want met een beetje kennis over wijn en hoe je proeft, geniet je veel meer van deze godendrank. Daarom geef ik wijnadvies en organiseer ik van tijd tot tijd een proeverij of cursus.

Carin Tiggeloven vinologe

Voor vrienden kook ik graag uitgebreide diners met bijpassende wijn. En zo is ook het idee ontstaaan om naar de Wijnacademie te gaan. Sinds 2007 vinoloog. Ik houd van biologische wijnen – zij hebben de meest pure smaak –  en karakteristieke wijnen uit de ‘oude wereld’, zoals Frankrijk, Italië en Duitsland, maar sta ook open voor verrassingen uit Australië, Zuid-Amerika of Zuid-Afrika.

Mijn kennis over en liefde voor wijn houd ik niet voor mezelf. Tijdens mijn proeverij of cursus leer je meer over druivensoorten, de smaak van wijn en waarom bijvoorbeeld droge sherry en groene olijven zo’n topcombinatie is. Zodat je in het vervolg nét iets beter kiest. Heb je een acute vraag over wijn en spijs? Volg dan mijn twitterspreekuur via @carintiglove.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.